MANİSA / YUNUSEMRE - Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

BİRİNCİLİK yine ŞFK dan. Tebrikler ŞFK... Genç Nida BİRİNCİLİK. Genç Muhafızlar da ÜÇÜNCÜLÜK. Bugün Turgutlu Suat Akıncı İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün her yıl düzenlediği İmam Hatip Liseleri arası Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında okulumuz öğrencilerinden Ayşenur Ercan Manisa İl BİRİNCİSİ ve okulumuz öğrencilerinden Zeynep Katıöz ise Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasında Manisa ÜÇÜNCÜSÜ olmuştur. Okulumuz Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Mesleki yarışmalara bu sene de kendisini göstererek, Eğitimde zirvede kalmaya devam etmiştir. Okulumuz öğrenci ve öğretmenlerimiz ile coşkulu bir karşılama töreni düzenledik. Öğrencilerimizi yarışma süreçlerinde hazırlayan Meslek Dersleri öğretmenlerimiz Habibe Duysak'a, Fecriye hocamıza ve müdür yardımcımız Sümeyye Boz'a teşekkür ederiz. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz. Eğitimde daima zirvede...

Mrt

Turgutlu İmam Hatip Lisesi'nin düzenlenlediği "İmam Hatip Çalıştay'ına" okulumuz meslek dersleri öğretmenimiz Mehmet Can'ın danışmanlığında öğrencilerimiz Serra Göde, Büşra Karataş ve Ceylin Betül Azeri ile katılım sağladık. Çalıştayda İmam Hatipli olmak, İmam Hatip algısı ve Toplumsal Dönüşüme İmam Hatiplerin katkıları gibi başlıklar ele alındı. Çalıtaya katılan öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

2022 okul eğitimi toplantısı Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa DİKİCİbaşkanlığında gerçekleştirildi. Erasmus projesi kapsamında akredite olan okulumuz, 2022 yılı Okul Eğitimi konsorsiyumuna dahil olan onbeş okul arasında yer alarak okul eğitimi toplantısına proje danışman öğretmenimiz Fatih Han Erdoğan ile proje koordinatörü olarak okul müdürümüz Rifat Türkarslan katılım sağladı. 2022 Erasmus projesinin hayırlı olmasını temenni ederiz.

Mrt

Din öğretimi genel müdürlüğü mesleki uygulama esasları çerçevesinde Kuran i kerim ,hitabet mesleki uygulam dersleri kapsamında öğrencilerin Vaizlik ve Kur'an kursu ogreticiligi uygulamalari yapıldı.

Mrt

Güvenli İnternet kullanımı ve kişisel verilerin korunması ile ilgili seminer yapildi.

Mrt

Okulumuzda ayet hadis vb alanlarda çalışma sergileri gerceklestirdik

Ock

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı yarıyıl tatili YKS hazırlık "Başarı Bizim Kampta" projesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi şube müdürü Ali Küçükçakır'ın katıldığı törenle sona erdi. Manisa'nın farklı ilçelerinden gelerek yks kampına katılan öğrencilerimize, destek veren okul idarecilerine ve kampın organizasyonunu üstlenen Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

BAŞARI BİZİM KAMPTA

ŞFK da Geleneksel Yks2023 Hazırlık kampı Başladı.

Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak geleneksel hale gelen yarıyıl Yks hazırlık kampı başladı. Hedef 2023 kapsamında Sınav sürecinde olan 12. Sınıf öğrencilerimize yönelik temel derslerden oluşan Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile öğrencilerimiz en iyi şekilde Yks ye hazırlanıyorlar. Başarı Bizim Kampta projesi ile Manisa'nın onyedi ilçesinde İmam Hatip Liselerinde okuyan en başarılı üç öğrenciyi de Yks 2023 hazırlık kampına davet ederek, Yks hazırlık kampı süresince öğrencilere ders çalışma teknikleri, sınav stres yönetimi, Motivasyon Seminerleri ve Sosyal faaliyetler ile birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Hedef 2023 YKS hazırlık kampına katılan tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ock

Okul Tanıtımları kapsamında Şehzadeler Şehitler Ortaokulunda rehber öğretmenimiz tanıtım çalışmaları gerçekleştirdi. #Hedeflgs2023 Rehberlik çalışmalarında sınav motivasyonu ve sınav süreç yönetimleri hakkında bilgi verdi. Şehitler Ortaokuluna teşekkür ederiz.

Ock

Öğrencilerimiz ile birlikte Tarihi Bedesten'de Şehzadeler Belediyesi tarafından düzenlenen yazarlar Selahattin Yusuf ve Tarık Tufan'ın konuşmacı olarak katıldığı "Sosyal Medya Çağında Edebiyat" konulu söyleşiye katılım sağladık. Sosyal medya çağının birey ve toplum üzerindeki etkilerini eleştirel bir gözle dinleme fırsatını bulduk. Verimli geçen böyle bir söyleşiye imkan sağladıkları için Şehzadeler Belediye başkanımıza teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz Rehberlik servisi tarafından planlanıp düzenlenen Üniversitesite tanıtımları kapsamında Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Şehit Prof. Dr. İlhan Varank yerleşkesine ziyaret gerçekleştirdik. Yerleşkede Mühendislik Fakültesini ve Bölümlerini, Teknokent ve atölyeleri yerinde tanıma fırsatı bulduk. Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezai Taşkın hocamıza, ekibine ilgi ve alakaları için çok teşekkür ederiz. Rehberlik servisimize ve okul yöneticilerimize teşekkür ederiz.

Ock

"Vakti Kuşanmak" projesi kapsamında öğrencilerimiz Manisa merkezde bulunan güzide camilerimizin Saruhan Bey Cami, Sultan Camii ve Muradiye Camii gibi camilerimizi ziyaret ederek cami merkezli İslam Medeniyetinin temellerini anlamaya, kavramaya ve yaşamaya çalıştık. Emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Kariyer günleri kapsamında Celal Bayar Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Emre Baysal hocamız ile öğrencilerimiz buluştular. Emre BAYSAL hocamıza teşekkür ederiz.

Ock

Okul tanıtım faaliyetleri ve Rehberlik çalışmaları kapsamında Manisa Yunusemre Cemal Ergün Ortaokulu öğrencilerine okulumuzun tanıtımını gerçekleştirdik. İlgi ve alakaları için Cemal Eergün Ortaokulu'na teşekkür ederiz.

Ock

Okul tanıtım ziyaretleri kapsamında Salihli Şahin Şen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi/Ortaokulu öğrencilerini okulumuzda ağırladık.