MANİSA / YUNUSEMRE - Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haz

Kadim sehirler mukaddes mekanlar etkinliğine uygun olarak cami ve mukaddes mekanlara gezi düzenlendi.Hatuniye cammii ve yeni yapılan saruhanbey  camiine gidildi.Eski ve yeni iki mübarek mekan öğrencilere ikramlar ve bilgiler eşliğinde tanıtıldı ,öğrencilerimize manevi havaları teneffüs ettirildi.

Haz

Okulumuz eğitim ortamlarinda edebiyat sokağı olusturduk ,okul fiziki ortamlarında günümüz şair veyazarlarinin eserleri hayatları tanitildi.

May

BİR ŞİİR BİR EKOL Okulumuzda düzenlediğimiz şiir dinletisi kapsamında üstat Necip Fazıl Kısakürek'i hayatından kesitler ve şiirlerinden örnekler ile andık. Ögrencilerimiz unutamayacakları şiir ve musiki dolu bir gün yaşadılar. Programımıza sazları onurlandıran ve bize çok güzel bir gün yaşatan Diyanet Gençlik Merkezine ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Hakan Özşsanlı'ya teşekkür ederiz.

May

Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından ŞFK Akademi Şenliği gerçekleştirildi.

Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi  15 Temmuz şehidi Fatih Kalu’nun anısına

06 Mayıs 2023 Cumartesi günü sekizinci sınıfta okuyan kız öğrencilere yönelik Manisa geneli “ŞFK Akademi Şenliği” gerçekleştirdi.

Yarışmada Şehzadeler Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi

Berranur GÜNGÖR BİRİNCİ

Özel Murat Yıldırım Ortaokulu öğrencisi

Hatice Hafsa BARBAROS İKİNCİ

Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Sanazalsadat SALARI ise ÜÇÜNCÜ oldu.

Yarışmada dereceye girerek birinci olan öğrenciye yarım altın, ikinci öğrenciye çeyrek altın, üçüncü olan öğrenciye gram altın ve dereceye giren öğrencilerin danışman öğretmenlerin her birine ise gram altın verildi. Yarışmaya 15 Temmuz şehidi Fatih Kalu’nun babası Erdal Kalu da katılım sağladı.

ŞFK Akademi Şenliği'ne destek veren Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yıldıray Demirtaş'a, Yarışmamıza maddi ve manevi destek olan Ensar Vakfı Manisa Şubesine, İşler Kitabevleri Manisa şubesine teşekkür ederiz. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür eder, dereceye giren öğrencileri tebrik ederiz.

May

Unutmadık. Unutmayacağız. Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak, 15 Temmuz Şehidimiz Fatih Kalu Anısına hatim programı gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin okudukları hatimlerin duası yapıldı ve lokma hayrı gerçekleştirildi. Hatim programıza Şehit Fatih Kalu nun babası Sayın Erdal KALU da katıldı.

May

Üniversite tanıtımları kapsamında Ege Üniversitesinin gerçekleştirdiği tanıtım fuarına katılım sağladık. Emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

İmam hatip liseleri ile ilgili olarak  imam hatiplere yıllarca emek vermiş meslek dersi öğretmenleri Eşref CAN ve Mehmet YILMAZ ve 25 yılı gecgin süre imam hatip liselerinde öğretmenlik ve idarecilik yapmış olan Müdür başyardımcımiz Ufuk BİLGE imam hatip okullarının dunu bugünü konularinda öğrencilerimizle  sohbet havası içerinde bilgilendirmede bulundular.

Nis

Kariyer günleri kapsamında CBÜ matematik bölümü öğretim üyesi Sayın Emre Baysal okulumuz öğrencileri ile iftar programında buluşturuldu.

Nis

Okulumuz öğrencileri tarafından salon bitkileri ve değişik türde bitkiler okul koridorlarında belli bir kompozisyon iciresinde dizayn edilerek bakımlari yapılmaktadır.

Nis

Hedef 2023 Yks kapsamında Yakın Doğu Üniversitesi temsilcileri tarafından motivasyon sınav kaygısı semineri düzenlendi. Kendilerine teşekkür ederiz.

Nis

Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri olarak Ramazan ayı boyunca camilerimizde görev alarak Ramazanın coşkusuna ortak olduk. Öğrencilerimiz Ramazan ayında Yunusemre Müftülüğüne bağlı camilerimizde mukabeleler okudu ve Cuma günü okulların da tatil olması dolayısıyla hatimler tamamlandı, duaları yapıldı. Rabbim kabul buyursun.

Nis

Okul tanıtımları kapsamında Şehitler, Ali Rıza Çevik, Cemal Ergün ve Toki Akgedik Ortaokullarını ziyaret ettik. Okulumuzu, akademik çalışmalarımızı, proje çalışmalarımızı ve 06 Mayısta gerçekleşrireceğimiz ŞFK Akademi Şenliği'nin tanıtımlarını gerçekleştirdik. İlgi ve alakaları için okul yöneticilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Şehit Fatih Kalu Kız AİHL ailesi olarak pansiyonda kalan öğrencilerimiz ile öğretmenlerimiz iftarda bir araya geldi. İftarımıza Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Yıldıray DEMİRTAŞ ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sn. Ali KÜÇÜKÇAKIR da katılım sağladı. Kendilerine teşekkür ederiz. Rabbim oruçlarımızı, ibadetlerimizi kabul buyursun.

Hayırlı Ramazanlar.

Nis

Okulumuz öğrencileri, T.Dili ve Edebiyatı öğretmeni hakan Ozsanli  ile birlikte değerler eğitimi kapsamında  40 şair 40 şiir etkinliğini gerçekleştirdiler.