Tem

Okulumuzda Yunusemre Müftülüğü ile birlikte planladığımız yatılı yaz Kur'an Kursumuz başlamıştır. Yunusemre İlçe Müftümüz Mehmet Nedim Bakır yaz Kur'an Kursumuzu ziyaret ederek öğrencilere başarı dileklerini iletti. Emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Tem

Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden  YKS 2023'te Büyük Başarı.

ŞFK'lı öğrenciler YKS 2023'te ilk 12 binde 12 derece ile büyük başarı elde ettiler. Öğrencilerimizi tebrik eder bundan sonraki hayatlarında başarılar dileriz.

2023 LGS DE TERCİHİM ŞFK

ERASMUS GREEN BİKE PROJESİ ÇEKYA-PRAG HAREKETLİLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Haz

Eğitimde ödüllendirme stratejileri ve geri bildirim  hakkında toplantı yapıldı.Egitimde başarının ödüllendirilmesi ve kriterleri belirlendi.Ayrica öğrenci okul motivasyonu ve kendini okulun bir bireyi olma bilinci gibi konular tartisildi ve yontemler belirlendi.

Haz

Türkiye'nin Yüzyıllık Birikimi Anadolu Mektebi Vefatının 40. Yılında Üstad Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Programı kapsamında Mustafa Kutlu paneli okulumuzda gerçekleşti. Panelistler Mustafa Kutlu'yu farklı açılardan başarılı bir şekilde ele aldılar. Şehirleşmenin aile yapısına etkisi, Mustafa Kutlu'nun hikayelerinde uslüp ve kimlik gibi konular ele alındı. Panele İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi şube müdürü Ali Küçükçakır, öğrenciler, öğretmenler ve Yazar Mustafa Başpınarkatılım sağladı.

Haz

Okullarda Ramazan sandığı uygulamasıyla tüm okulumuzun öğrencilerimizin katkılarıyla deprem bölgesine ihtiyaç sahiplerine verilmek  için yardım kolileri hazırlandı ve gonderildi.

Haz

Akademik Gelişim Kariyer Planlama ve üniversiteye hazırlık amaçlı, öğrencilere akademik başarı, verimli ders çalışma teknikleri, motivasyon, zaman kullanımı ve YKS sınav sistemleri konusunda rehberlik servisi rehber öğretmeni Tuğba YALÇIN tarafından öğrencilerimize seminer verildi. Seminerde öğrencilerin de katılımı ve katkılarıyla ilgili konular konuşulup, tartışıldı. Eski mezun ve üniversiteyi kazanmış öğrencilerimiz arkadaşlarıyla tecrübelerini paylaştılar.

Haz

Manisa Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Tarzan ve Çevre günleri kapsamında bisiklet kullanımını teşvik etmek için Karbonsuz Sürüş etkinliğine katıldık. 2022 Erasmus Green Bike projemiz kapsamında yaptığımız sürüş etkinliğinde öğrencilerimiz hem spor yaptı hem de çevre bilincine dikkat çektiler.

Haz

Türkiye'nin Yüzyıllık Birikimi Anadolu Mektebi Vefatının 40. Yılında Üstad Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Programı açılış paneline okul olarak katılım sağladık.

Haz

Manisa Büyükşehir Belediyesi, “5 Haziran Dünya Çevre Günü Şenlikleri” kapsamında öğrencilerin katılımıyla çöp toplama etkinliği düzenledi. Keçiliköy Mahallesi’nde ormanlık alandan poşet poşet çöp toplayan öğrenciler, temiz bir dünya, temiz bir doğa mesajı verdiler.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, “5 Haziran Dünya Çevre Günü Şenlikleri” kapsamında öğrencilerin katılımıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen programa katılan Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Adem Gökçe, Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu  İmam- Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ve Özel Gülce Montessori Anaokulu öğrencileri ile birlikte Keçiliköy Çiftlik Parkı’ndaki ormanlık alanda çöp topladılar. Etkinlikte yer alan katılımcılar, temiz bir dünya, temiz bir doğa mesajı vererek, insanların bu konuda daha duyarlı olmasını istedi.

Haz

Erasmus+ Akreditasyon “Green Bike” projemizle bizde Çarşamba günü Karbonsuz Hayat Bisiklet Turunda olacağız. Bütün Bisiklet severleri bekleriz.

Haz

Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı 4. Dönem Mezunlarımızın Mezuniyet Programını coşkulu bir törenle gerçekleştirdik. İlahi ve marşları ile Gülneva Musıki Grubu programımızı renklendirdi. İmam Hatipli olmanın gururunu bir kez daha yaşadık. Mezun öğrencilerimizi tebrik eder, yolları açık olsun.

Haz

Milli manevi değerler kapsamında kurtuluş savaşı ,cankkale şehitleri ve suhedayi anma programı çerçevesinde şairlerimizin şiirleri öğrencilerimiz tarafından şiir okuma etkinligiyle gerçekleştirildi.Ayrıca öğrencilerimiz tarafından suhedanin ruhlarina öğrencilerimiz tarafından hatimler indirilerek,bagislandi.