Ekm

Şehzade Şehirleri Aynı Sınıfta Buluştular. (Trabzon&Manisa) Evliya Çelebi Projesi kapsamında öğrencilerimiz, planlamada yer alan derslere akatılım sağladılar. Derslerde katılım sağlayan öğrencileriz, farklı sınıf ortamında ve farklı bir öğretmenden ders almanın ayrıcalığını yaşadılar. Farklı şehirlerden ve bölgelerden aynı sınıf ortamında derse katılmanın heyecanını yaşan öğrencilerimiz, Kültür ve Medeniyetimizin zenginliklerini yakından tanıma, paylaşma, farkındalıkoluşturma imkanını buldular. Yine proje kapsamında öğrencimiz sosyal sorumluluk projelerinde görev aldılar. Öğrencilerimiz yöresel yemekleri yapma ve tatma imkanı buldular.

Ekm

Evliya Çelebi Projesi kapsamında Trabzon da bulunan öğretmenlerimiz e-twinng proje ortağımız olan Trabzon Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezi'ni ziyaret etti. İlgi ve alakaları için Trabzon Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Abdulvahap Altın'a teşekkür ederiz.

Oku- Yorum Projesi Gerçekleştirildi.

Oku-Yorum Projesi kapsamında okulumuz bünyesinde öğrencilerimi arasından altı takım oluşturuldu. Oluşturulan takımlar proje öğretmenlerimizin sorumluluk ve takibinde kitap okuma çizelgelerine göre okumalarını gerçekleştirdiler. Proje de belirlenen on farklı kitabın tamamını takımlardaki öğrencilerimiz okuyup kitap tahlilleri gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz kitapları kendi grupları içinde değerlendirdikleri gibi okulumuz seminer salonunda diğer arkadaşları ile değerlendirme imkanı buldular. Okunan kitaplardan ve farklı gruplardan belirlenen öğrenciler, proje kapsamında yer almayan öğrencilere sunumlarını gerçekleştirdiler.

Projenin okulumuzdaki okuma kültürüne katkı sunduğu, öğrencilerimizin okuma bilincini geliştirdiği, okuduklarını analiz etme, yorumlama, çıkarımda bulunma ve sunma gibi bireysel gelişimlerine katkı sunduğu görüldü.

Nis

Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak koordinatör olduğumuz, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü nün desteklediği Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı Başvurusu kabul edilmiştir. Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce imam hatip okullarında öğrencilerin eğitim öğretime devam ederken farklı yöreleri sosyo-kültürel açıdan tanımaları, tarihi ve kültürel miras bilinci kazanmaları, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmaları amacıyla başlatılan Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı değerlendirme süreci tamamlandı. 28 Mart 2022 16:38 543Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı Başvuru Sonuçları Açıklandı Değişim Programına başvuran 153 projeden (306 okul) 34'ü (68 okul) desteklenmeye hak kazandı. Program ile 441'i kız ve 342'si erkek olmak üzere toplam 783 öğrenci eğitim öğretim süreciyle birlikte çeşitli faaliyetler gerçekleştirecektir. İzmir'den Van'a, İstanbul'dan Gaziantep'e, Uşak'tan Giresun'a, Denizli'den Elazığ'a, Çankırı'dan Bitlis'e gerçekleşecek hareketlilikte öğrencilerimiz 37 ilimizde toplumsal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetleri ve Yazar Sezai Karakoç'a yönelik etkinlikler de yapacaktır. Mayıs ve Ekim aylarında uygulanacak projelerde tarihi mekânlar; Müze, Kale, Camii, Külliye ve Medreseler, Bilim Merkezleri ve Üniversite Tanıtım Gezileri gerçekleştirecek, yarışmalarla ve halı saha maçlarıyla sportif; Sinema, Okçuluk, Ebru gibi Atölyelerdeki çalışmalara katılımla sanatsal etkinliklere katılacaklardır. Ayrıca ziyaretler sırasında yöresel lezzetlerin tanıtılması ve tattırılması yapılacak. Öğrencilerin proje süresince edindikleri bilgi, beceri ve kazanımlarını aktaracakları Evliya Çelebi Öğrenci Seyahatnamesi hazırlanacaktır. Evliya Çelebi Değişim Programına kabul edilen proje listesi için tıklayınız.